PRP U ESTETSKOJ MEDICINI - PROCEDURA PLAZMOLIFTINGA

U izboru novih tehnologija je važno da ne napravite grešku: na putu do lepote vrlo je lako okrenuti u pogrešnom pravcu, a posledice mogu biti teške. Da biste to izbegli, morate biti svesni suštine postupka, indikacija i kontraindikacija procedure.

Plazmoforez

Procesi regeneracije tkiva su prirodni, ali sa uzrastom usporavaju i ne rade punom snagom. Međutim, njima se može pomoći.

Prvo je plazma sa visokim sadržajem trombocita korišćena za početak sedamdesetih, prošlog veka. Tada je u laboratoriji dokazano da takva plazma ima pozitivan uticaj na stanje kože, folikula kose, kostiju i zglobova.

Trombociti aktivno luče faktore rasta - supstance koje stimulišu deljenje ćelija. Pored toga, trombociti se usmeravaju nagoveštavaju se kod problematičnih područja u tkivima, tako da efekat faktora rasta postaje usmeren.

Procedura

Za postupak dobijanja plazme koristi se sopstvena krv pacijenta.

Priprema se izrađuje od 45-60 ml venske krvi, od koje se plazma bogata trombocitom ekstrahuje centrifugiranjem. Injekcije dobijenog proizvoda u problematična područja mogu smanjiti bore, obnoviti elastičnost i sjaj kože, ispravne nedostatke (pigmentne tačke, sniženi tonus i sivkasta boja kože, akne i post-akne), obnavljaju kosu. Postupak je bezbolan, obavlja se bez anestezije i traje samo oko 1 sat.

Važno je znati! Ne mešajte plazma lifting i autohemoterapiju. Autohemoterapija podrazumeva uvođenje sopstvene cele krvi intramuskularno od pacijenta uzetih iz vene. Njegov cilj je podizanje nespecifičnog imuniteta, koristi se u lečenju više bolesti. Davanje plazme je kozmetološka procedura, injekcije se daju intradermalno.

Da bi se postigao trajan efekat, propisan je kurs, u proseku se zahtijeva 3-4 tretmana u intervalima od 7-10 dana, određeni periodi se određuju individualno.

Plazmolifting za kožu se koristi u sledećim slučajevima:

 • Problemi sa kožom
 • Nezdrav i sivkasti ton
 • Fini bore sa mrežicom sitnih bora
 • Pigmentni ili stagnirajući post-akni fleke
 • Sniženi tonus
 • Narušena struktura
 • Pre i posle plastićnih operacija
 • Posle liposukciji
 • Ćelavost
 • Za intimne regiji

Kurs od 3-4 tretmana, koji se sprovode svake 1-2 nedelje, stimulišu folikulje kose i omogućavaju vam da obnovite kosu.

Treba, međutim, shvatiti da je ovo medicinski tretman sa sopstvenim kontraindikacijama.

Kontraindikacije

Pre procedure, obavezno je konsultovati lekara. Ako imate patološki strah od injekcija, birajte drugu metodu podmlađivanja. Plazmolifting takođe nije naznačen kod pacijenata mlađih od 18 godina, trudnoće i laktacije, zavisnosti od alkohola.

Postupak treba odložiti u sledećim slučajevima:

 • pogoršanje hroničnih bolesti
 • pustularni osip
 • značajni poremećaji krvarenja
 • dekompenzovani bolesti jetre i bubrega
 • bolesti krvnog sistema.

Zone za plazmolifting

Najčešće, sledeće zone:

 • Lice -  Plazmolifting stvara osvježavajući, podmlađujući i regenerativni efekat, pomaže u ispravljanju defekata na koži. Injekcije mogu se napraviti samo oko očiju, da se koža zategne.
 • Plazmolifting vrat - Vrlo često počinje da izdaje starost brže od lica. Međutim, injekcije plazme bogate trombocitima će pomoći da se eliminiše ovaj nedostatak: bore će se smanjiti, koža će postati hidratizirana, oblik ovala lica će biti jasniji. Takođe poboljšava ton kože, koji postaje sjajan. Takođe se koristi za uklanjanje ružičastih i pigmentnih tačaka koje su česte u ovoj oblasti.
 • Plazmolifting skalpa - Može se pomoći u slučaju početnih faza ćelavosti i poboljšati stanje kose.
 • Plazmolifting intimnih područja - Pomaže u normalizaciji stanja sluzokože vagine, povećava efikasnost antiinflamatorne terapije, popravlja oblik i volumen genitalnih organa.

Rezultati

Kao rezultat plazmoliftinga postiže se skoro odmah, vidljivo se poboljša tekstura i svežina kože. Ovo nije postupakliftinga kože, ali ipak se tonus i elastičnost kože značajno povećavaju. Kada se koristi u trihologiji, stabilna obnova rasta kose i smanjenje gubitka kose mogu se popraviti posle tromesečnog kursa. Veoma često se plazmolifting vrši nakon agresivnih kozmetičkih procedura (frakciona termoliza, brušenje, piling). Biološki aktivne supstance trombocitne plazme ubrzavaju regeneraciju, doprinose tekućim procesima remodeliranja kolagena, smanjuju verovatnoću pigmentaciji. Efikasnost terapije plazmoliftinga se može poboljšati dodavanjem u plazmu (vitamina, biopeptida, itd.).

Neželjeni efekti tretmana plazmom mogu biti alergijske reakcije, blagi otok i crvenilo na mestima injekcije. Preporuke pre i posle dobičete od svog lekara.

Zakažite tretman ili nas pozovite

Osoblje se sastoji od lekara koji će stručnim znanjem i individualnim pristupom svakom pacijentu omogućiti efikasno rešavanje problema na licu i telu.
TOP