MEZOTERAPIJA LOKALNIH MASNIH NASLAGA

Mezoterapija lipolitičkim koktelima se može smatrati odličnom alternativom za hiruršku liposukciju, ali je daleko manje agresivna metoda mršavljenja.

Lečimo uzrok, ne posledice!

Mezoterapija lipolitičkim koktelima se smatra odličnom alternativom za hiruršku liposukciju, ali je daleko manje agresivna metoda mršavljenja.

Ova metoda ne koristi anesteziju, niti se režu okolna tkiva i u većini slučajeva ne uzrokuje neželjene nuspojave, ali svakako treba uzeti anamnezu osobe na kojoj će se sprovoditi tretman mezoterapije, koja je medinska procedura, gde je važno znati i kontraindikacije. Mezoterapija koktelima sa lipoliticima je trenutno jedna od najčešće korišćenih i najpopularnijih metoda oblikovanja figure. Bazira se na jakom delovanju preparata u dva pravca – smanjuje stvaranje masti (lipogeneza) i razgrađuje postojeće (lipoliza), svi druge metode samo razgrađuju masnoću.

Kokteli za mezoterapiju razgrađuju masnoće (trigliceride, holesterol i glicerin) koje se nalaze u adipocitima odnosno masnim ćelijama. Nakon toga, masnoća u obliku triglicerida odlazi u međućelijski prostor, gde se pomoću enzimske aktivnosti lipaze deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se razgrađuju, kao i masnoće koju unosimo hranom. Kokteli se uvode na tačno određenu dubinu u tkiva, što osigurava selektivno razgrađivanje masnih ćelija pri čemu mišići, nervi i tetive ostaju netaknuti.

Nakon tretmana na koži može ostati crvenilo, mali podlivi (posledica uboda igle, a koji doprinosi jakom liftingu kože na tretiranom mestu), nema bolova nakon tretmana, tako da se osoba odmah nakon tretmana može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Tretmane mezoterapije potrebno je sprovoditi jednom u sedam do deset dana, sa pratećom limfnom drenažom (presoterapijom), elektrostimulacijom (za jačanje mišića), tretmanom mikrostrujama ili RF  masažom (za zatezanje viška kože). Broj potrebnih tretmana je individualan, te se određuje nakon sprovedene individualne dijagnostike.

Ona najčešće uključuje:

 • antropometrijska merenja potkožnog masnog tkiva (kaliperometrija)
 • antropometrijska merenja kože (plikometrija)
 • podatke iz anamneze (zdravstveno stanje pacijenta i načina življenja)
 • ukoliko osoba ima više od pedeset godina, dijagnostika uključuje i merenje krvnog pritiska
 • analizu krvne  slike – jetrene enzime, holesterol i trigliceride.

Posebno se obraća pažnja na razlog promene težine (za vreme menstrualnog ciklusa, za vreme trudnoće, perioda dojenja, menopauze) i shodno tome se pravi individualni program!

Ukoliko se poštuje sve gore navedeno, mogućnosti za nuspojave svedene su na minimum, a rezultati su dugotrajni!

Cenovnik

MEZOTERAPIJA TELA

 • Proshoch Shape
 • 8.700,00 din
 • Kokteli "PROMOITALIA", Italija
 • Kokteli
 • 4.000,00 din
 • pravljeni po receptu

Zakažite tretman ili nas pozovite

Osoblje se sastoji od lekara koji će stručnim znanjem i individualnim pristupom svakom pacijentu omogućiti efikasno rešavanje problema na licu i telu.
TOP