KOMPJUTERIZOVANI FRAKCIONI MEZOROLER

Procedura koja se sprovodi kompjuterizovanim frakcionim mezorolerom se naziva frakciona mezoterapija. Jedinstvena injekciona metoda liftinga kože srebrnim iglama- bez bola i hematoma!!!

Šta je frakciona mezoterapija?

Mnogo puta ste se odlučili za procedure ulepšavanja, ali Vas je uvek zaustavljala pomisao na bol. Nemojte više o tome razmišljati, rešenje za Vas postoji - kompjuterizovani frakcioni mezoroler.

Frakciona mezoterapija je kardinalno nova metoda borbe sa borama, opuštenom kožom i drugim narušenjima reljefa kože. Izvanredno se pokazala u lečenju ožiljaka od akni. Samo posle 3-4 seanse regenerišu se delovi kože i do 4cm² na kojima u potpunosti nestaju prvobitni ožiljci.

Frakciona mezoterapija zasniva se na tehnologiji frakcionih mikroinjekcija aparatom poslednje generacije (specijalnim srebrnim iglama prodire se u kožu po mikrozonama). Drugim rečima, radi se o injekcijama kojima se tretira ne cela površina kože nego samo delovi kože, strogo udaljeni jedan od drugog i ravnomerno raspodeljeni po povrsini kože – mikrozone (MIZ).

Ove zone imaju karakter mikrotrauma veličine 300 mikrona, i dubine od 0,5-4mm. Reč je o mikrozonama sa strogo determinisanom dubinom prodiranja koja zavisi od veličine površine na kojoj se želi postići efekat i debljine dermo prekrivača u svakom konkretnom slučaju. Delovi koji se tretiraju mogu biti: stomak, unutrašnja strana nadlaktice i butina gde koža vremenom postane mlitava, vrat, obrazi, predeo dekoltea, gde se stvaraju bore, nabori, ožiljci posle akni, a koža postaje opuštena i bez tonusa.

U toku terapije uklanjaju se mikrozone (MIZ) stare kože, a na njenom mestu formira se novo „sveže“ tkivo (podmlađeni i idealni delovi kože). Pri tome traumira se svega 20% od površine tretiranog dela. Nedirnuti slojevi kože služe kao rezerva za nove ćelije koje za samo jedan dan otpočinju proces kompletne zamene traumirane kože, novim, idealnim dermo pokrivačem.

U toku jedne seanse obrađuje se 20% kože, tako da se vidljivi efekat dobija nakon tri procedure, a nakon 4-5 seansi možemo očekivati potpunu regeneraciju.

Prednosi frakcione mezoterapie:

 • Minimalan vremenski period rehabilitacije kože. Bukvalno u toku sledećeg dana nakon seanse mogu se već nanositi kozmetička sredstva i brijati tretirani delovi kože koja izgleda svežije i odmornije.
 • Praktično potpuno odsustvo bola.
 • Lako se podnosi i nema neželjenih efekata.

Frakciona mezoterapija i bol

Klijenti koji se boje mezoterapije zbog bola, a koji su bili tretirani aparatom frakcione mezoterapije, izjavili su da se bol  nalazi u ‘’zoni konforta’’.

Šta je to što umanjuje bol uporedno sa standardnim metodikama mezoterapije?

 • Specijalna tehnologija mikroinjekcija
 • Velike brzine penetracije igle.

Maksimalno se umanjuje vreme iritacije receptora i apsolutno isključuje efekat predzatezanja kože usled prodiranja igle u slojeve kože, što i jeste glavni uzrok bola kod injekcija.

 • Tubus-graničnik“ koji izaziva dodatno zatezanje dela kože na mestu u koje se ubadaju mikro igle.

Omogućava lako pronicanje igle u kožu. Zahvaljujući tome potpuno se isključuje „efekat predzatezanja“ kože pri prodiranju igle i maksimalno se smanjuje bol.

 • Posebne, specijalno zaoštrene igle „klinaste“ forme.

Pri penetraciji involvira se minimalni broj receptora, a složena forma i specijalan zaoštreni ugao igli dozvoljava da one ulaze u kožu kao ‘’nož u puter’’, koža se manje nateže, što rezultira maksimalnom snižavanju osećaja bola.

Frakciona mezoterapija i mezoterapija

Prednosti aparata frakcione mezoterapije u odnosu na klasičnu mezoterapiju iglom i pištoljem je strogo kontrolisana dubina penetracije (nastavci od 0,5mm, 1mm, 1,5mm, 2mm, 3mm i 4mm) koja omogućava tretiranje oštećenja kože na konstatnoj i precizno proračunatoj dubini, što je praktično nemoguće izvesti manualnim metodama mezoterapije. Aparat frakcione mezoterapije „X-cure“ u potpunosti isključuje mogućnost nesmotrenog povređivanja dubljih slojeva kože bez potrebe.

Nastavci su jednokratni i sastoje se od 9 srebrnih igala specijalne klinaste forme, što  omogućava da jednim potezom napravite 9 uboda i dodatno stvorite veću površinu za upijanje preparata. Preparate koji se koriste tokom procedure (za liftin kože, protiv bora, …) možete nanositi i narednih 24 sata u vidu Vaše kućne kozmetike, a koža će ih lako upijati zbog forme otvora koji ostaje usled delovanja 9 srebrnih igala.

Terapijski kurs

Za postizanje optimalnog efekta neophodne su 3-4 seanse, jedanput u 7-14 dana. Ova šema garantuje skoro100%  regeneraciju kože.

Preporuke nakon procedure:

Isključiti:

Prvi dan: odlazak na bazen, kupanje i tuširanje

U toku čitavog kursa neophodno je izbegavati:

 • bilo koji tip pilinga
 • fototerapiju
 • solarijum

Indikacije za frakcionu mezoterapiju

 1. Oštećenja reljefa kože, kao što su:
  • tanka koža prekrivena mrežicom sitnih bora, uključujući i periorbitalnu zonu (predeo oko očiju)
  • proširene pore
  • ožiljci: hirurški, ožiljci od akni, strije (uključujući i strije nastale u trudnoći)
  • narušena pigmentacija: fleke, melazme i sunčane pege
 2. U cilju promene teksture i podmlađivanja kože u raznim predelima: vrat, šake, oblast gornjeg i donjeg kapka i dekoltea. Frakciona mezoterapija lica primenjuje se i u slučajevima starosne ptoze lica, u predelu podvaljka i vrata.
 3. Lečenje celulita, rešavanje problema opuštene kože gornjih i donjih ekstremiteta, stomaka, stomak posle porođaja.

Kontraindikacije

 • herpes, psorijaza i drugi upalni procesi u predelima na kojima se sprovodi frakciona mezoterapija
 • atopični dermatitis
 • trudnoća
 • epilepsija
 • u periodu lečenja antikoagulantima

Zakažite tretman ili nas pozovite

Osoblje se sastoji od lekara koji će stručnim znanjem i individualnim pristupom svakom pacijentu omogućiti efikasno rešavanje problema na licu i telu.
TOP