ATAK NA CELULIT

Celulit nije samo estetski problem. To je moderna bolest. Prisustvo ove želatinaste, amorfne mase u potkožnom vezivnom tkivu daleko je od toga da bude samo estetski problem, ili prosto "višak kilograma".

ATAK NA CELULIT

Celulit je sastavljen od masti, toksina i vode. Po svojoj strukturi i načinu nastanka, različit je od običnog sala. Ovo tzv. ”pokvareno salo”, direktna je posledica ozbiljne intoksikacije organizma.

Do zatrovanosti dolazi usled čitavog niza uzroka, od kojih su najvažniji - nepravilna ishrana (puna štetnih i nepotrebnih  stvari, a siromašna kvalitetnim sastojcima), potom  nedovoljno kretanja (što sprečava optimalnu cirkulaciju, narušava metabolizam i onemogućava oksigenaciju organizma intenzivnim disanjem i znojenjem) malo je poznato da oko 60% otrovnih sastojaka organizam izbacuje disanjem, i konačno - stres (posredno i neposredno narušava mnoge vitalne funkcije organizma). Pored njih, tu su i razni drugi "zlohudi pomoćnici", poput cigareta, alkohola i raznih tableta, posebno kontraceptivnih.

Oko 80% žena, nezavisno od godina, ima celulit u manjoj, ili većoj meri. Nisu pošteđene ni sportistkinje, niti vitke osobe. Činjenica da u slučaju normalne kilaže i zdravog organizma, kod žena na masno tkivo otpada 25-30%, a kod muškaraca tek 15%, ukazuje na to da žene imaju bolju podlogu za nastanak celulita. Takođe, ženski hormon estrogen ima svojstvo slično soli – zadržava vodu u organizmu. Kada na ovakvu podlogu dođu toksini i dodatne masnoće, u situaciji stresnog života i nedovoljnog  kretanja, celulit se brzo stvara.

 Gotovo da nema žene koja se nije uverila da stvar sa njegovom eliminacijom stoji upravo suprotno: nikakvim dijetama, pa ni onim udarnim – iscrpljujućim, niti vežbama i sportsko-relaksacionim masažama, celulit se ne može potpuno ukloniti. Možete steći kondiciju, smršati i ojačati – celulit, međutim, uglavnom ostaje. Zašto?

Suština je u tome da organizam pod navalom toksina i otpadnih materija, solju i estrogrenom vezane vode i masnoća, a uz smanjene mogućnosti cirkulacije i izlučivanja mora da nađe rešenje kako da sačuva vitalne organe i funkcije! Jedino rešenje koje ima je da sav taj otpad smesti što dalje od vitalnih organa, na periferiju organizma – dakle, pod kožu.

Činjenica da neko ima celulit ukazuje sasvim sigurno i na to da je čitav organizam zatrovan, te da postoje štetne naslage u krvnim sudovima, plućima, jetri, bubrezima, pa i u čitavom organizmu, što pogoduje nastanku raznih bolesti i ubrzava starenje.

Zbog svega toga, za odstranjivanje celulita nije dovoljno preduzeti dijetu, niti se usmeriti na standardne masaže i fizičke vežbe. Time možete eliminisati uglavnom salo, ali naslage toksina i celulita će, kako rekosmo, u najvećoj meri ostati.

Istini za volju, u novije vreme imate razne aparatne metode njegove eliminacije, zasnovane pretežno na struji, vibracijama, toploti..., koje ženama daju zadovoljavajuće rezultate, i to, najčešće, pred prolećno-letnju sezonu. Međutim, ispostavlja se da se posle nekog vremena (par nedelja do par meseci), celulit vraća, ne retko u još većoj meri. Ovo se dešava stoga što pomenute tehnike ne leče potkožno tkivo, dapače, često ga i oštete, i ne otklanjaju unutrašnji repromaterijal za nastanak celulita, a naravno da i ne insistiraju na promenama načina života i ishrane, osim u “light“ obliku, prihvatljivom za mušterije od kojih treba uzeti novac, a koje svakako nisu spremne za velike promene čim traže instant i ad hoc rešenja...

STADIJUMI CELULITA

1.

PRVI STADIJUM

Kod 80% žena koje imaju genetske predispozicije za celulit, sve počinje tako što povećane masne ćelije, i sila gravitacije, pritiskaju zidove krvnih sudova i ometaju cirkulaciju. Usled genetskih razloga struktura krvnih sudova kod ovih žena je promenjena. Dolazi do izlaska tečnosti u okolni prostor pa zbog toga i do nemogućnosti oticanja produkata metabolizma. To je prvi stadijum – Stadijum limfnog edema – koji još uvek nije zabrinjavajući.

2.

DRUGI STADIJUM

Narušava se mikrocirkulacija i sve ulazi u začarani krug. Kada je ometena venska cirkulacija, to je Stadijum venskog edema. Tkivo je još čvršće i mogu se pojaviti prošireni kapilari.

3.

TREĆI STADIJUM

Edem raste i počinje da trpi dotok arterijske krvi, a nedostatak kiseonika dovodi do stvaranja vezivnog tkiva – pregrada. Prvo su tanke i nežne i nalaze se između nekoliko ćelija. To je Mikronodularni III stadijum celulita.

4.

ČETVRTI STADIJUM

Vezivne pregrade postaju deblje i grube i to je Makronodularni stadijum (stadijum fibroznih čvorova koji se obrazuju u potkožnom masnom tkivu). Fibrozna vlakna koja ne mogu da rastu iako ćelija raste, probijaju se kroz kolagena vlakna krzna, idu ka površini kože i vide se kao neravnina zbog toga što fibrozni omotači ćelije povlače površinu kože na dole. Ovo sve daje izgled narandžine kore.

Napomena: posle 40-te godine kod nekih žena je moguće da se pojavi i lažni celulit zbog toga što koža dodatno gubi na tonusu i jasno se vidi uticaj gravitacije.

Ikronodularni III stadijum celulita.

MEZOTERAPIJA U BORBI PROTIV CELULITA

Mezoterapija je definitivno najmoćnija metoda u lečenju celulita jer je zasnovana na unošenju koktela lekova putem mikroiglica direktno u zone tela koje su ugrožene celulitom ili lokalnom gojaznošću. Aplikovani rastvori ne sadrže nikakve hormonske komponente već se sastoje od enzima (fibrinolitici i lipolitici), vazodilatatora i lokalnog anestetika koji ceo postupank čini aprolutno bezbolnim. Zbog tretnutne razgradnje celulitnih kapsula, rezultati su vidljivi već posle prvih tretmana.

Trajanje jednog tretmana je 15-20 minuta, a vremenski razmak između dva tretmana je 7-10 dana.

Zato je anticelulit terapija koju Vam predlažemo će objedinjeni atak na celulit i nataložene toksične materije u čitavom organizmu. Ako savesno i u potpunosti ispoštujete ovu terapiju, zagarantovani su Vam i rezultati.

U našem centru mi pravimo individualne programe, koji kombinuju aparatne metode i tretmane mezoterapie, tako bi smo različitim metodama delovali na različite promene u organizmu, koje stvaraju celulit.

Potrebno od 8 do 15 tretmana.

Cenovnik

MEZOTERAPIJA TELA

 • REVITAL CELLUFORM
 • 6.900,00 din
 • Kokteli PROMOITALIA
 • Proshoch Shape
 • 8.700,00 din
 • Kokteli PROMOITALIA
 • REVITAL TONIC
 • 5.000,00 din
 • Kokteli PROMOITALIA
 • Kokteli
 • 4.000,00 din
 • pravljeni po receptu

Zakažite tretman ili nas pozovite

Osoblje se sastoji od lekara koji će stručnim znanjem i individualnim pristupom svakom pacijentu omogućiti efikasno rešavanje problema na licu i telu.
TOP