AKCENAT NA RUKE

Ponekad je teško odrediti starost žene posmatrajući dobro negovano lice i dobro oblikovano telo. Ali ako malo bolje pogledate ruke, one izdajnički otkrivaju godine. Čak i najsofisticiraniji manikir ne sakriva prave godine svoje vlasnice. Šta? Da stalno nosite rukavice? Postoji rešenje. Možda čak i ne samo jedno!

ZAŠTO RUKE TAKO BRZO STARE?

Činjenica je da je koža ruku vrlo tanka, sadrži malo lojnih žlezda koje stvaraju zaštitni film i time štite kožu od gubitka vlage. S druge strane, ruke su, kao i lice, najotvoreniji deo tela i sve vreme su izložene uticaju spoljnih faktora.

Jedan od glavnih neprijatelja mladosti naših ruku je, naravno, sunce. Ultraljubičasti zraci uništavaju kolagen, stvaraju slobodne radikale - glavni uzrok nastanka bora i hiperpigmentacija (fleke). "Sunčane" pege se mogu pojaviti već u 30-oj godini starosti. Ruke su i tokom zime izložene uticaju hladnoće i promeni temperature, što štetno deluje na kapilare, mikrocirkulaciju i ishranu kože, zbog čega ona izgleda suva, perutava i isušena. Ne zaboravite i hemijska sredstva koja koristimo u domaćinstvu za pranje posuđa, veša, spremanje kuće, a takođe i gelove za tuširanje – svi ti preparati sadrže veliki broj površinski aktivnih supstanci koje oštećuju lipidni omotač kože i dovode do gubitka vlage u koži.

INJEKCIONE METODE

Popunjavanje filerima hijaluronske kiseline

Posle 45. godine počinje tkz. biološko starenje – dolazi do nepovratnih promena u strukturi kože i narušavanja njenih funkcija, što se prvo odražava na izgled ruku. Nivo estrogena u telu se smanjuje, koža je dehidrirana, umanjuje se sloj masnog tkiva i mišići gube tonus. Kompletnu sliku završavaju ružni debeli venski čvorovi koji se provide kroz tanku kožu. Staračke pege su posebno pitanje. U početku su to male, tamne tačke, koje su sa godinama veće i po broju i veličini i izgledaju kao žir na hrastu.

Procedura JE BEZBOLNA I BEZBEDNA! Za ubrizgavanja gela hijaluronske kiseline koristi se tupa igla sa okruglim krajem – kanila.  Običnom iglom  za injekciju pravi se otvor na koži kroz koji se uvlači kanila. Pomoću  kanile gel se uvodi pod kožu u količini koja je dovoljna da pokrije izražene vene  i da vrate  volumen tankoj koži šaka.

Rezultat traje 12 meseci i više; individualno je za svakog pacijenta.

Preporuke nakon tretmana

Lagana  masaža običnim kremom za ruke.

U prva 24 sata posle procedure ne preporučuje se diranje mesta uboda prstima i kozumiranje alkohola. 7 dana nakon tretmana ne treba posećivati solarijum, saunu, bazene  i fitnes klubove.

BIOREVITALIZACIJA

Biorevitalizacija u prevodu znači ''biooživljenje''. U kožu se uvodi prirodna, hemijski nemodifikovana hijaluronska kiselina (HK). Procedura je posebno namenjena onima koji često peru ruke i koriste sredstva za čišćenje zanemarujući rukavice, često idu u solarijum i vole da se sunčaju. Biorevitalizacija je odličan odabir procedure kojom se ispunjavaju i ublažavaju bore. Pored toga, hijaluronska kiselina momentalno vraća vlagu koži, poboljšava njenu elastičnost i tonus. Efekat je vidljiv već posle prve procedure i vremenom se povećava. Za mesec dana ćelije počinju da aktivno proizvode kolagen i sopstvenu hijaluronsku kiselinu. Broj tretmana zavisi od stanja kože i određuje se individualno.

MEZOTERAPIJA

Injekcije multivitaminskih koktela. Njihovo delovanje je svestrano, jer oni ne samo da hidriraju kožu, već i stimulišu metabolizam, cirkulaciju i deluju kao antioksidanti. Preporučuje se kurs od 7 – 10 procedura, dva puta godišnje.

Nakon završenog kursa koža je vlažna, glatka sa dobrim tonusom.

PILINZI

Hemijski piling za kožu ruku

Jedna od najpopularnijih metoda za podmlađivanje kože. Do 35. godine možemo da koristimo samo površinski piling na bazi glikolne kiseline ili retinoida koji sintetički analozi vitamina A. Kurs od 2 - 3 procedure obnavlja gornji sloj površinskog sloja lože, stimuliše sintezu kolagena i vraća vlagu koži.

Posle 40. godine, neophodno je koristiti dublji piling. To su srednji hemijski pilinzi sa trihlorsirćetnom kiselinom (TCA) u koncentraciji od 20 do 50%. Tokom pilinga, koža je blago stegnuta, crvena, prisutan je osećaj peckanja, ali je generalno procedura podnošljiva i komforna. Nekoliko dana ruke izgledaju kao posle opekotine, a zatim počinje proces eksfolijacije (perutanje) koji traje 7-10 dana. Za to vreme treba koristite i specijalna sredstva za post-piling negu, koja  eliminišu osećaj zategnutosti, ubrzavaju eksfolijaciju i sprečavaju gubitak vlage iz tkiva. Najbolji rezultati se postižu kod ljudi sa veoma svetlom kožom.

Mehanički piling ruku

Procedura mikrodermoabrazije ima za cilj uklanjanje površinskog sloja epiderma pomoću kristala magnezijum oksida. Procedura doprinosi jačanju tkiva zbog stimulacije fibroblasta i proizvodnje novog kolagena, poboljšava metabolizam i mikrocirkulaciju u ćelijama. Kurs se sastoji od 4-10 tretmana i sprovodi se  dva puta godišnje.

IPL fotopodmlađivanje.

IPL fotorejuvinacija je delovanje na kožu pulsnog svetla visokog intenziteta. Procedura je bezbolna i traje svega nekoliko minuta. Impulsna svetlost prodire u dublje slojeve kože, stimuliše kolagen i elastin, poboljšava cirkulaciju krvi i imunitet kože. Takođe, IPL tretman je pogodan za kožu sa pigmentnim flekama, staračkim pegama i popucalim kapilarima. Nakon tretmana, koža je blago crvena, ali posle nekoliko sati ne ostaje nikakav trag. Međutim, da bi se postigao dugotrajan efekat, potrebno je sprovesti 3 – 7  procedura, jednom u tri nedelje.

radiotalasni lifting

Tokom procedure, RF energija zagreva kožu, što dovodi do skraćivanja niti starog kolagena zbog čega oni gube sposobnost da se rastežu, postaju čvrsti, a koža je glatka. Koža izgrađuje novu kolagensku mrežu. Za podmlađivanje kože ruku najbolje je koristiti bipolarnu radiofrekvenciju, zato što je ona najbezbednija i ne stvara opekotine, crvenilo i otok, za razliku od monopolarne koja zahteva veliki oprez u radu.  Kurs obuhvata 5 – 6 tretmana, jednom nedeljno.

Cenovnik

Popunjavanje filerima

  • Princess, CROMA, Filler
  • 33.000,00 din
  • 2 ml kanila
  • TEOSYAL Redensity II
  • 35.000,00 din
  • 2 ml kanila

Zakažite tretman ili nas pozovite

Osoblje se sastoji od lekara koji će stručnim znanjem i individualnim pristupom svakom pacijentu omogućiti efikasno rešavanje problema na licu i telu.
TOP